Leuk dat je meer over ons wilt weten. Wij stellen ons graag kort aan je voor!

Irma Metaal

Irma studeerde hoofdvak piano bij Luba Edlina Dubinsky en Mila Baslawskaja aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1983 af.

In 1980 begon zij met werken in de Bibliotheek Schiedam omdat hier een fonotheek werd opgezet. De verbinding tussen muziek en verhalen werd toen letterlijk voor haar gelegd.

Sinds 2012 is zij coördinator van de Voorleesbrigade bij de Bibliotheek Schiedam. Dit is een enthousiaste groep vrijwilligers die op locatie voorleest. In 2018 was de Voorleesbrigade betrokken bij twee muzikale vertellingen: De verloren melodie (januari 2018) en de Notenkraker (december 2018)

Irma:

Het is mijn wens om klassieke muziek toegankelijker te maken voor kinderen en volwassenen. Klassieke muziek wordt vaak geassocieerd met ‘zwaar’ of ‘saai’. Als je het verhaal achter de muziek leert kennen, dan ga je anders luisteren en hoor en zie je meer.

Daphne Metaal

Daphne kreeg het pianospelen met de paplepel ingegoten met zo’n muzikale moeder. In 1998 werd zij voorleeskampioen van Schiedam. Binnen De Sprookjespiano kan zij haar liefde voor muziek en (voor)lezen combineren. Een langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling voor haar.

‘Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe was – en is – er altijd muziek. Mijn moeder leerde mij spelenderwijs pianospelen. Nu ik zelf moeder ben van 3 jonge kinderen denk ik bewust na wat ik ze mee wil geven in het leven: o.a. mijn liefde voor sprookjes, (voor)lezen en muziek! Want verhalen nemen je mee op reis en muziek doet leven!

Wij hebben 12 jaar lang het kinderkoor Zing&Zo begeleid. Daphne als pianiste, Irma als dirigente. Wij hebben dan ook ruime ervaring met het werken met kinderen in relatie tot muziek (maken).