Waarom?

Wij brengen klassieke sprookjes en andere vertellingen, begeleid door klassieke pianomuziek. Sprookjes die iedereen vaak van naam kent. Maar als je doorvraagt: ‘ken je ook het verhaal? En de prachtige muziek?’ Dan horen wij vaak ‘nee’. En juist dit antwoord maakt dat wij deze klassiekers willen brengen. Want ze zijn zo mooi, leuk en leerzaam!

En stiekem willen we jong en oud enthousiast maken om zelf muziek te gaan spelen, of tenminste te gaan luisteren. En ook om meer te gaan lezen. Want muziek maken of luisteren en (voor)lezen zijn leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Onze muzikale vertellingen? Maatwerk!

De muzikale vertellingen die wij brengen, maken wij zelf. Bij het vormgeven van een muzikale vertelling maken wij gebruik van de bestaande (klassieke) muziek en verhaallijnen die bij de bestaande sprookjes horen. Denk hierbij aan o.a. de volgende klassiekers: Hans en Grietje, Peter & de Wolf, de Notenkraker, Peer Gynt, het Zwanenmeer. Ook maken wij altijd gebruik van beelden en materialen, ondersteunend aan de vertelling.

De volgende muzikale vertellingen bieden wij op dit moment aan:

  • Peter en de Wolf (2020), 4+
  • De Verloren Melodie (2023), 2+
  • Hans & Grietje (zomer/najaar 2023), 4+

Houdt ons Instagram account of de Facebookpagina in de gaten voor de actuele speeldata en tijden!

Wij hebben veel ervaring met de doelgroep 2 t/m 8 jaar en denken graag mee met de gewenste duur en intensiteit van de vertelling. Wij hebben positieve ervaringen opgedaan met The Snowman (2015) en De Notenkraker (2018) die beiden maximaal 30 minuten duurden.

Over de Notenkraker (2018)

“Echt geweldig gedaan! Super veel dank voor het mooie kerstsprookje!”